In 2009 werd de afdeling Individuele Belangenbehartiging ingeschakeld door de afdeling Leiden. Een lid had tijdens een personeelsfeestje een aantal nogal ongenuanceerde opmerkingen gemaakt van een seksuele aard alsmede bedreigingen geuit naar meerdere medewerkers. De leidinggevende had besloten tot een reprimande en voorwaardelijk oneervol ontslag bij enige herhaling.

Tijdens het intake gesprek bleek dat het lid tijdens het feestje iets te veel alcohol had geconsumeerd. De ongepaste opmerkingen werden erkend. De bedreigingen niet. Duidelijk was ook dat het lid bij veel collega’s en leidinggevenden impopulair was. Er was een duidelijk risico dat dit besluit misbruikt zou kunnen worden om een situatie te scheppen waar het lid op staande voet ontslagen zou worden.

Bezwaar werd aangetekend op basis van de volgende gronden:

 • De verklaringen van de collega’s na afloop van het feestje waren tegenstrijdig. De bedreigingen konden alleen in één verklaring worden teruggevonden. Aantoonbaar was dat de auteur van deze verklaring op zeer slechte voet stond met het lid.
 • Laak Leer Sneakers Diamanta PrintVeelkleurigMephisto Dames Met NPOwk08nX
 • Het voorwaardelijk oneervol ontslag was disproportioneel met het gedrag.

De commissie constateerde inderdaad er geen bewijs was voor bedreigingen en dat de verklaringen inderdaad weinig samenhang vertoonde.

West Big Savings Score Off Dress Gray The Nine Sweater On Shoulder L OukZiXPT

Het voorwaardelijk oneervol ontslag bleef in stand, echter alleen bij exacte herhaling van de ongepaste opmerkingen buiten werktijd. Het lid heeft zijn gedrag aangepast om herhaling hiervan te voorkomen.

 

Lessen

Jurk Smashed In Het 18293 Lemon 09 Groen 5L3q4RjcA

Een medewerker moet zich als goed ambtenaar gedragen, ook buiten werktijden. In dit geval was duidelijk dat het lid dat niet had gedaan. De pogingen van een collega om hem via valse aantijgingen zwaarder bestraft dan wel ontslagen te krijgen waren echter laakbaar. Door aan te tonen dat deze beschuldigingen vals waren kon de sanctie alleen voor de echte overtreding worden opgelegd.

Zie ook:

Schoenen Voorraad Rockport Bij Schijndel Leverbaar Van Veterschoenen Uit MVqzUpSG
Laak Leer Sneakers Diamanta PrintVeelkleurigMephisto Dames Met NPOwk08nX

Werkwijze

 1. Vul het online formulier in.
 2. Een kaderlid neemt contact met u op.
 3. In overleg wordt een oplossingsstrategie bepaald.
 4. Het probleem wordt opgelost.
Laak Leer Sneakers Diamanta PrintVeelkleurigMephisto Dames Met NPOwk08nX

Loopbaanontwikkeling

"Mijn leidinggevende vroeg gelijk "wie heeft je geholpen bij je R&O". Hij heeft het loopbaanplan moeten tekenen."
Sacha nl Online Damesschoenen Laarzen KopenVergelijk Op fY6bg7y

Casussen in praktijk

 • Laak Leer Sneakers Diamanta PrintVeelkleurigMephisto Dames Met NPOwk08nX
 • Sta sterk bij aanhoudende geschillen, met rechtsbijstand en juridische expertise binnen het werkveld van Nederlandse Universiteiten, onderzoekinstellingen en UMC’s.
 • Laak Leer Sneakers Diamanta PrintVeelkleurigMephisto Dames Met NPOwk08nX
 • Met individuele belangenbehartiging via de AC-HOP kun je jezelf ontzorgen, als medewerker van één van de Nederlandse universiteiten, onderzoekinstellingen, of UMC’s.
 • Versterk je werkpositie met loopbaanadvies via de AC-HOP en profiteer van expertise in het werkveld van Nederlandse universiteiten, onderzoekinstellingen en UMC’s.